Contacteer ons Contacteer ons
Energie besparen? Tips die je op weg helpen

Begin jij ook automatisch te fronsen bij het zien van je energiefactuur? Gedaan met het optrekken van die wenkbrauwen! Dankzij onze eenvoudige tips energie besparen verminder je jouw energiekosten én draag je jouw steentje bij aan een milieuvriendelijke wereld. Hoe je dat precies doet, ontdek je hier.

Tips om energie te besparenZet je verwarming 1 graad lager

Door simpelweg je thermostaat een graadje lager te zetten dan je gewoon bent, bespaar je al 6 à 7% van je verbruik. Je voelt amper het warmteverschil, zeker als je een extra trui aantrekt en je vrolijkste pantoffels uithaalt om je voeten warm te houden. Zo’n 19 graden is eigenlijk al warm genoeg, dus ga maar snel aan die knop draaien.

Zeg nee tegen sluipverbruik

Je kent het wel. Laders van smartphones die doelloos in je stopcontact blijven steken, je tv die de hele nacht stand-by staat of de stekker van het koffiezetapparaat dat altijd insteekt. Ook al staan je toestellen uit, stiekem blijven ze energie vreten zonder dat je het doorhebt. Ben jij hieraan schuldig? Trek dan voortaan steeds de stekker uit het stopcontact of gebruik een stekkerdoos die je met één knop kan uitschakelen om energiezuiniger te leven. Energie besparen kan toch simpel zijn, nietwaar?

Isoleer je woning

Wist je dat er via jouw ramen veel warmte kan verloren gaan? Daarom is het belangrijk om je huis goed in te pakken met isolatie. Ramen met goede thermische isolatie horen ook bovenaan op jouw prioriteitenlijstje te staan. Ook door je (goed isolerende) rolluiken, zonnewering of gordijnen te sluiten hou je de warmte lekker binnen en doe je aan energiebesparing.

Verlucht regelmatig je huis

Hoe properder de lucht, hoe makkelijker het is om de leefruimte warm te houden. Een goede ventilatie is ook veel gezonder en houdt je hoofd fris tijdens het thuiswerken. Je kan dit doen door tweemaal per dag alle ramen open te zetten gedurende 15 minuten. Of nog beter: installeer een continue ventilatie voor de beste luchtkwaliteit op elk moment van de dag.

 

Heb je na het lezen van deze tips rond energie besparen zin om jouw woning eens onder de loep te nemen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies op maat van jouw situatie.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.