Contacteer ons Contacteer ons
Geluidswerend glas: wat zijn de voordelen?

Feit: geluidsoverlast kan evenveel storen als lichtoverlast. Het kan ervoor zorgen dat je thuis niet meer tot rust komt. Gewone dubbele beglazing volstaat over het algemeen niet om veel geluidsoverlast te dempen. Om het probleem op te lossen bestaan er gelukkig wel geluidswerende ramen. Wat zijn de voordelen van geluidswerend glas en hoe werkt het?

Waarom kiezen voor geluidswerend glas?

Geluidswerend glas is effectief in het verminderen van veelvoorkomende geluiden van buitenaf, zoals verkeerslawaai, blaffende honden en luidruchtige buren. In vergelijking met normale dubbele beglazing kan dit type glas tot wel 50% meer geluid absorberen.

Het geluid dat afkomstig is van discotheken en zware industrie, met frequenties onder de 100 Hz, kan echter nog steeds voor overlast zorgen. Hoewel het isoleren van deze frequenties een uitdaging kan zijn, is het wel mogelijk om ze te verminderen.

waarom kiezen voor geluidswerend glas

Hoe werken geluidswerende ramen?

Het belangrijkste bij akoestiek in het algemeen is massa. Door meer massa te gebruiken in het glas worden de trillingen en dus de klank geabsorbeerd. Deze glasmassa kan bestaan uit één, twee of meerdere glaspanelen die aan elkaar zijn bevestigd. Tussen deze lagen glas bevindt zich een geluidswerende folie die aan beide stukken glas kleeft.

Kwaliteitsvolle plaatsing

Wanneer geluidswerende beglazing niet correct geïnstalleerd wordt, kan er nog steeds geluidsoverlast blijven bestaan. Bij Platteau Ramen zorgen we er daarom altijd voor dat we elke ruimte tussen de muur en het raam isoleren. Bovendien werken we de buitenkant netjes af met siliconen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het geluid maximaal wordt geabsorbeerd en dat je volledig kan genieten van een rustige omgeving.

Soort profiel

Als geluidswerend glas niet vakkundig vastzit in de ramen, krijgen tocht en vocht vrij spel. Daarnaast is het materiaal ook een invloedrijke factor. Houten ramen scoren bijvoorbeeld beter dan aluminium of pvc-ramen. Bij aluminium en pvc hangt de isolatiewaarde af van de structuur binnenin het kader. Ook de hoeveelheid rubbers speelt hier een rol. Uiteraard zorgen wij voor de perfecte balans in onze profielen.

Bekijk enkele referenties.

De voordelen van geluidswerend glas op een rijtje

  • Je verbetert de akoestiek in huis.
  • Je boet niet in op de isolatiewaarde, want het blijft hoogrendementsbeglazing.
  • De glasdikte is groter en de beglazing behaalt de beste akoestische waarde.
  • Nog een extra voordeel van geluidswerend glas is dat de geluidswerende folie de stukken glas bij elkaar houdt wanneer het breekt.
  • De folie is ook een goede thermische isolator, dus ook de warmte in je huis blijft lekker binnen.

En het prijsverschil? Contacteer ons voor een offerte en je kunt zelf vergelijken.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.