Contacteer ons Contacteer ons
Huis koel houden
5 tips om je huis koel te houden

De zomer komt eraan en dat betekent dat de temperaturen terug beginnen te stijgen. We vinden het heerlijk als het zonnetje zijn werk doet, maar dit betekent ook dat het soms iets te warm kan worden. Ben jij binnen op zoek naar afkoeling en wil je jouw huis koel houden? Dit wordt kinderspel dankzij deze 6 tips! De warmte buiten houden via ramen? Platteau helpt je graag!

Houd de warmte buiten via je ramen

Het klinkt misschien enorm logisch, maar de meest efficiënte manier om je huis koel te houden is door de zon niet binnen te laten.

Op een warme dag is het handig om ’s ochtends, als het nog koel is, je ramen een uurtje open te zetten. Zo haal je nog even koele en frisse lucht binnen. Overdag bereiken de temperaturen hun hoogtepunt en laat je best zowel je ramen als gordijnen dicht. De ideale tip om warmte buiten te houden via je ramen!

Door gordijnen of je zonwering dicht te laten hou je de zon weg van de ramen en vermijd je dat deze hitte doorgeven aan je woning. Naar de avond toe is het buiten wel terug afgekoeld en kan je de ramen en gordijnen terug open zetten.

Huis koel houden dankzij Isoleren

Je huis goed isoleren heeft zowel voordelen in de winter als in de zomer. Dankzij een goede isolatie is het tijdens de winterdagen gezellig warm en tijdens de zomer helpt het je huis koel te houden en de warmte buiten te houden. Te veel isoleren is onmogelijk, dus hiervoor hoef je je al zeker geen zorgen te maken.

Groene planten

Hou jij van wat groen rond of tegen je huis? Dan hebben wij goed nieuws! Groen in de tuin ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt ook nog eens voor extra verkoeling. De planten houden je woning koeler, doordat ze zonlicht opvangen en water verdampen. Ook een groene gevel kan zorgen dat de temperatuur met enkele graden naar beneden gaat.

Gebruik niet te veel apparaten

Wil je echt jouw huis koel houden? Vermijd tijdens warme dagen dan zo veel mogelijk apparaten die warmte afgeven bij het gebruik ervan. En hoewel je er niet meteen bij stil staat, zijn dit er redelijk wat. Schakel dus computers, lampen, je wasmachine, strijkijzer, tv, etc. uit als je deze niet gebruikt.

Huis koel houden

Ventilator of ventilatie?

Heb je het ondanks alle tips hierboven toch nog te warm in huis? Een ventilator kan de lucht niet echt afkoelen, maar wel de warmte iets draaglijker maken. Een ’mobiele’ ventilator kun je makkelijk verplaatsen doorheen het huis, een strategisch geplaatste vaste ventilator heeft dan ook weer zijn meerwaarde. Maar nog beter? Een goed doordacht ventilatiesysteem op maat van je woning.

Wil jij na het lezen van deze tips ook aan de slag om je huis koel te houden deze zomerdagen? Bij ons kan je terecht voor zonnewering, ventilatie, rolluiken en isolerende ramen. Hulp nodig bij je aankoop? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.