Contacteer ons Contacteer ons
Je huis renoveren: hoe creëer je meerwaarde?

Bijna iedereen doet het minstens één keer in zijn leven: zijn huis renoveren. Er zijn veel redenen waarom je het zou doen voor jezelf, maar sommigen doen het meer voor anderen: wanneer ze gaan verkopen. Is dit wel altijd een goed idee? Hierbij een aantal voorbeelden van renovatiewerken waarmee je meerwaarde creëert.

1. Gevel vernieuwen tijdens renoveren huis

Een goede eerste indruk is cruciaal, vooral als het gaat om een oud(er) huis. Als de gevel er niet goed onderhouden of verouderd uitziet, kan het renoveren ervan een slimme keuze zijn. Er zijn verschillende esthetische opties beschikbaar, zoals het opnieuw schilderen, het vervangen van de gevelbekleding of zandstralen. Houd er echter rekening mee dat deze investering geen garantie biedt op een hogere doorverkoopwaarde.

Als je echter esthetische verbeteringen combineert met gevelisolatie, heeft dit wel een positieve invloed op je energiecertificaat. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een hogere doorverkoopwaarde. Daarom is het aan te raden om niet alleen te focussen op de esthetiek, maar ook op de energie-efficiëntie bij het renoveren van de gevel van een oud(er) huis.

2. Vervangen of moderniseren van ramen en deuren

Is je beglazing nog niet up-to-date? Zijn de kaders verouderd? Dan is het zeker geen overbodige luxe om nieuwe ramen en deuren te laten plaatsen. Enkele voordelen:

  • Ze zorgen voor een frissere look en een betere akoestiek.
  • En ook je energiefactuur zal er blij van worden.
  • De kost hiervan kun je een deel doorrekenen in de verkoopprijs van je woning, maar de volledige investering krijg je natuurlijk niet terug.
  • Je gerenoveerde woning wordt wel veel sneller opgepikt door kopers die op zoek zijn naar een energiezuinige woning, en zal dus ook sneller worden verkocht.

renovatiewerken verven

3. Een likje verf

Je huis renoveren is veel meer dan enkel verbouwen. De helft van de beleving in een leefruimte is te wijten aan het licht dat erin aanwezig is. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om je ramen te vergroten of te vervangen, kun je eerst eens proberen met een ander kleurtje. Dit is veel budgetvriendelijker, en dan kun je je huis verbouwen zonder kappen en breken. Potentiële kopers kunnen zo ook overhaald worden.

4. Energiezuiniger maken

De energie-eisen voor woningen worden steeds strenger. Als je de energie-efficiëntie van je huis snel verhoogt, kan dit voordelig zijn voor jou als bewoner en kan het ook meer potentiële kopers aantrekken. Veel kopers willen graag vermijden om zelf energiebesparende aanpassingen te moeten maken en zijn bereid om hiervoor extra te betalen.

Door je huis te renoveren met als doel de energie-efficiëntie te verhogen, kun je dan ook een hogere doorverkoopprijs behalen. Het is dus verstandig om bij renovaties niet alleen te denken aan esthetische verbeteringen, maar ook aan maatregelen die de energie-efficiëntie verhogen. Zo kun je niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook financieel profiteren van je investering.

De grootste verandering hiervan behaal je door je bouwschil te gaan verbeteren. Het renoveren van de verschillende onderdelen die we al hebben genoemd, bijvoorbeeld. Duurzame technieken hebben ook een grote impact op je energiefactuur. Denk maar aan:

  • Zonnepanelen
  • Warmteboilers
  • Ledverlichting

rolluiken verbouwing

5. Rolluiken

Een investering in rolluiken zorgt niet alleen voor meer comfort, het kan ook een troef zijn bij het verkopen van je huis. Dat geldt zeker voor elektrische rolluiken, omdat ze het inbrekers opvallend moeilijker maken om in jouw huis te raken. Niet verwaarloosbaar als pluspunt bij de renovatie van je woning!

Wil je ook je huis renoveren en ben je op zoek naar een partner voor nieuwe ramen, deuren, rolluiken of andere renovatiewerken die meerwaarde creëren? Maak kennis met ons aanbod en we geven je graag advies op maat.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.