Contacteer ons Contacteer ons
Je huis renoveren: hoe creëer je meerwaarde?

Bijna iedereen doet het minstens één keer in zijn leven: zijn huis renoveren. Er zijn veel redenen waarom je het zou doen voor jezelf, maar sommigen doen het meer voor anderen: wanneer ze gaan verkopen. Is dit wel altijd een goed idee? Hierbij een aantal voorbeelden van renovatiewerken waarmee je meerwaarde creëert.

1. Gevel vernieuwen

Een goede eerste indruk is altijd belangrijk, dus ook bij een oud(er) huis. Renoveer je gevel als die er niet verzorgd of verouderd uitziet. Je kunt het enkel esthetisch aanpakken, door opnieuw te schilderen, een andere gevelbekleding te gebruiken of te zandstralen. Zo’n investering is evenwel geen 100% garantie op een hogere doorverkoopwaarde. Combineer je esthetische werken met gevelisolatie, dan heeft dat wel een positieve impact op je energiecertificaat … én dus ook op de doorverkoopwaarde.

2. Vervangen of moderniseren van ramen en deuren

Is je beglazing nog niet up-to-date? Zijn de kaders verouderd? Dan is het zeker geen overbodige luxe om nieuwe ramen en deuren te laten plaatsen. Ze zorgen voor een frissere look, en misschien wel belangrijker, een lagere energiefactuur en betere akoestiek.

De kost hiervan kun je een deel doorrekenen in de verkoopprijs van je woning, maar de volledige investering krijg je natuurlijk niet terug. Je gerenoveerde woning wordt wel veel sneller opgepikt door kopers die op zoek zijn naar een energiezuinige woning, en zal dus ook sneller worden verkocht.

renovatiewerken verven

3. Een likje verf

De helft van de beleving in een leefruimte is te wijten aan het licht dat erin aanwezig is. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om je ramen te vergroten of te vervangen, kun je eerst eens proberen met een ander kleurtje. Dit is veel budgetvriendelijker, en dan kun je je huis verbouwen zonder kappen en breken. Potentiële kopers kunnen zo ook overhaald worden.

4. Energiezuiniger maken

De energie-eisen worden steeds strenger. Hoe sneller je de energie-efficiëntie van je woning verhoogt, hoe voordeliger voor jou als bewoner, én hoe meer potentiële kopers. Zij willen deze ingrepen uiteraard vermijden, en daarvoor willen ze betalen. Je huis renoveren met dit doel helpt dan ook om een hogere doorverkoopprijs te behalen.

De grootste verandering hiervan behaal je door je bouwschil te gaan verbeteren. Het renoveren van de verschillende onderdelen die we al hebben genoemd, bijvoorbeeld. Duurzame technieken zoals zonnepanelen, warmteboilers en ledverlichting, hebben ook een grote impact op je energiefactuur.

rolluiken verbouwing

5. Rolluiken

Een investering in rolluiken zorgt niet alleen voor meer comfort, het kan ook een troef zijn bij het verkopen van je huis. Dat geldt zeker voor elektrische rolluiken, omdat ze het inbrekers opvallend moeilijker maken om in jouw huis te raken. Niet verwaarloosbaar als pluspunt!

Wil je ook je huis renoveren en ben je op zoek naar een partner voor nieuwe ramen, deuren, rolluiken of andere renovatiewerken die meerwaarde creëren? Maak kennis met ons aanbod en we geven je graag advies op maat.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.