Contacteer ons Contacteer ons
Rolpoorten of sectionaalpoorten? Kies de juiste poort!

Welke garagepoort past het best bij jouw woning? Rolpoorten of sectionaalpoorten?

Rolpoorten of sectionaalpoorten? Waar begin je je zoektocht? Een rolpoort wordt ook wel eens een garagerolluik genoemd. Het poortblad zelf is opgebouwd uit lamellen die aan elkaar gehaakt zijn. Als je de garage opent, rollen de lamellen op de wikkelas in een behuizing die zich boven de poortopening bevindt. Rolpoorten worden meestal gekozen voor grote oppervlakten. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet perfect in jouw huis passen! In een privéwoning met minder plaats in de garage kan Platteau Ramen nog steeds een mooie rolpoort plaatsen die bij jouw woning past.

Bij sectionaalpoorten verlies je nergens plaats. Een sectionaalpoort bestaat ook uit panelen, maar deze zijn vaak groter en breder dan bij rolpoorten. Wanneer je met een sectionaalpoort je garage opent, zie je dat de panelen over rails glijden die op het plafond van de garage gemonteerd zijn.

Wat zijn de voordelen van rolpoorten en sectionaalpoorten?

Ben je benieuwd naar de voordelen van rolpoorten of sectionaalpoorten? Wij hebben hieronder een kleine oplijsting gemaakt voor jou!

Voordelen rolpoorten:

  • Het monteren van de garagepoort verloopt soepel en snel. Er hoeven ten opzichte van sectionaalpoorten geen rails geïnstalleerd te worden.
  • Als je een grote ruimte hebt met hoge plafonds is een rolpoort ideaal. De lamellen worden tot boven de garage opgerold, waardoor ze niet helemaal tot het plafond geleid moeten worden.
  • Het is esthetisch interessant. Er zijn geen rails aan je plafond zichtbaar en de lamellen zijn netjes opgeborgen.

Voordelen rolpoort

Voordelen sectionaalpoorten:

  • Ruimtebesparing: doordat de poorten uit verschillende panelen bestaan, rollen ze stuk voor stuk over het plafond. Je hebt dus veel meer profijt van alle ruimte in je garage.
  • Een sectionaalpoort is de beste keuze voor een aangesloten garage. Een sectionaalpoort heeft zoals eerder vermeld bredere panelen en biedt over het algemeen een beter isolatie.
  • Met een sectionaalpoort kan je een extra deur of venster toevoegen. Ideaal om ’s morgens je fiets uit de garage te halen zonder dat de hele poort omhoog moet. Zo bespaar je ook warmte en elektriciteit!
  • Een sectionaalpoort garandeert je veiligheid tegen inbrekers. De poort heeft niet zo een simpel mechanisme en werkt met een motor. De motor vergrendelt automatisch waardoor je hem langs de buitenkant niet kunt openen.

Voordelen sectionaalpoort

Heb jij nog vragen over rolpoorten of sectionaalpoorten? Kom gerust binnen in één van onze toonzalen of neem contact op via de website.

Platteau Ramen biedt jou een op maat gemaakte sectionaalpoort aan waarbij je keuze hebt uit een breed kleurenpallet, verschillende afwerkingsstructuren, paneeltypes en venster- en deurmogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat jouw garagedeur perfect aansluit aan jouw huis!

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.