Contacteer ons Contacteer ons
Vliegenraam plaatsen
Welke hor kiezen? Kies het juiste vliegenraam op maat

Wanneer het buiten warm wordt, zet je graag een raam open om wat frisse lucht binnen te laten. Die verluchting brengt helaas ook vliegen, muggen en ander ongedierte met zich mee. Met een vliegenraam op maat hou je ongedierte buiten. Welke soorten hordeuren of vliegenramen zijn er? En welke soort heb je nodig? In dit artikel vertellen we graag over de verschillende types en waarvoor ze dienen.

Je kozijn, je vriend

Een goed vliegenraam houdt muggen, vliegen en andere insecten buiten. Daarom is het belangrijk dat hij goed aansluit op je raam- of deurkozijn. Een goed geplaatst vliegenraam is op maat, zit goed vast en heeft geen spleten of kieren.

Vliegenramen vind je meestal in twee profielen: voorzethorren en inzethorren. Voorzethorren zijn vooral nuttig voor ramen en deuren die naar buiten toe open gaan. Afhankelijk van je kozijntype, kunnen we de hor ofwel tegen, ofwel in het kozijn monteren. Zet je je ramen op kiepstand, of draaien ze naar binnen toe open? Dan werk je best met een inzethor. Dat type zit vast aan de buitenkant van je raam.

Indien je een deur nodig hebt, moet het profiel ook vlot opengaan. Je kunt kiezen voor een vliegendeur die rolt of schuift, maar ook voor een exemplaar dat met scharnieren opendraait.

Twijfel je over wat kan en wat niet kan? Geen probleem: dan komen wij gewoon even langs. Van ons krijg je advies op maat – zonder verplichtingen!

Muggengaas kiezen

Over mazen en gaten

Het belangrijkste deel van het vliegenraam op maat? Het gaas. Platteau Ramen werkt met drie soorten:

  • Standaard muggengaas: de meest gebruikte variant, beschikbaar in verschillende kleuren (zwart, grijs of wit).
  • ClearView: zeer fijn geweven met een veel hogere transparantie. Kwetsbaarder dan de gewone variant, maar wel met betere doorkijk.
  • Petscreen: huisdierbestendig gaas met sterkere verweving. Bestand tegen de scherpe nagels van uw hond of kat. Iets lagere doorkijk dan standaardgaas.

Elk gaastype is gemaakt uit duurzame glasvezel. Het verschil tussen de drie? De verweving. Hoe nauwer, hoe sterker – maar ook hoe minder doorkijk je hebt. Welk gaas je kiest, hangt af van jouw situatie. Heb je geen huisdieren of spelende kinderen? Dan mag je die stugheid gerust inruilen voor een transparanter gaas.

Bij Platteau Ramen maken we jouw schuifraam, hordeur of vliegenraam op maat. Voor elke deur en elk raam (nieuw of oud) maken we een muggenraam dat perfect past. Komt je buitenschrijnwerk niet van bij ons? Geen probleem. Ook dan komen we met plezier even langs. Neem nu contact op voor een vrijblijvende offerte.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.