Contacteer ons Contacteer ons
Zelf je zonnewering schoonmaken? Zo doe je dat!

De zon is opnieuw in het land, tijd om je zonnewering nog eens uit te rollen en te genieten van een fris drankje op je terras. Alleen jammer van die ene vuile vlek op je zonnescherm. Gelukkig hebben wij raad voor jou over hoe je jouw zonnescherm proper krijgt. Want in principe zou je zo’n twee keer per jaar je zonneweringen moeten poetsen voor een langere levensduur. En het best van al in het voorjaar. Met deze tips kan jij eenvoudig jouw zonnewering schoonmaken en genieten van een schone zomer!

Je zonnewering schoonmakenStap 1: droog reinigen

Heb je een vuiltje op je zonnewering? Dan is het tijd om het doek uit te rollen en je schoonmaakmiddelen uit de kast te halen. Allereerst ga je met een zachte en schone borstel het grof vuil afvegen. Zijn er hardnekkige plekken die er niet direct uitgaan? Ga zeker en vast niet harder schrobben, maar begin aan stap twee.

Stap 2: poetsen met water en zeep

In de tweede stap ga je de grove middelen bovenhalen. Met een propere spons en wat lauw water ga je voorzichtig de zonnewering schoonmaken. Indien nodig kan je wat schoonmaakazijn toevoegen aan het water, maar gebruik in geen enkel geval agressieve producten! Deze kunnen het doek schaden en dat is het laatste wat je wilt. Vervolgens spoel je de zonnewering grondig af met een tuinslang of enkele emmers water.

Stap 3: laten drogen en klaar

De laatste, maar toch wel belangrijkste, stap is om het doek te laten drogen. Pas dan mag je het opnieuw oprollen. Eventueel kan je, na het schoonmaken van je zonnewering, het doek nog waterafstotend maken met een impregneermiddel. Dit zorgt voor extra bescherming tegen schimmel, vogelpoep en regen.

Nu is het aan jou!

Met deze tips kan jij zelfverzekerd je zonnewering schoonmaken en genieten van een mooi uitzicht. Want met een proper zonnescherm hou jij de warmte lekker buiten en/of zorg je voor wat extra verkoeling op je terras. Helemaal ‘summerproof’!

 

Krijg je jouw zonneweringen niet meer proper en zijn ze aan vervanging toe? Platteau Ramen staat voor jou klaar met advies op maat. Bezoek onze toonzalen of contacteer ons, zodat jij de beste zonnewering kan kiezen die bij jouw levensstijl past.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.