Contacteer ons Contacteer ons
Kiezen voor zonwering binnen of buiten?

Daar is de lente, daar is de zon! Natuurlijk daglicht geeft een andere dimensie aan je leefruimte en laten we eerlijk zijn, het heeft ook een positief effect op ons humeur. Mooi weer is echt heerlijk maar soms heb je nood aan een tikje schaduw of afkoeling.

Heb je graag veel zonlicht maar wil je zelf bepalen wanneer je die zonnestralen binnenlaat? Dan kun je zonwering plaatsen. Je kunt zowel zonwering binnen als buiten plaatsen.

Waarom zonwering plaatsen?

In volle zomer verstoort al dat zonlicht je leefcomfort. Zo kan er oververhitting ontstaan en schadelijke UV-stralen vrijkomen. Ongecontroleerd zonlicht kan voor ergernis zorgen – en verkleuring aan je interieur. Zonwering biedt hierbij de oplossing!

Je hebt de keuze uit buitenzonwering en binnenzonwering.

Zonnewering buiten

Buitenzonwering houdt de zonnestralen al tegen alvorens ze door jouw raam kunnen schijnen. Zo houdt het tot bijna 85% van de warmte tegen. Ideaal om een frisse woning te creëren in de zomer.

Zonnewering ramen binnen

Zonwering langs binnen daarentegen houdt die zonnestralen pas tegen als ze al door het glas zijn gekomen. Er komt dus warmte binnen dat zich nestelt tussen het glas en je zonwering binnen. Binnenzonwering houdt zo’n 35 à 60% van de warmte tegen, afhankelijk van je raam.

Wat kies je nu het best? Wel, het hangt er eigenlijk van af wat je doel is. Verkies je een frisse woning in hartje zomer? Dan is buitenzonwering de beste optie. Is het eerder een kwestie van privacy, en wil je daarnaast je lichtinval regelen? Dan is binnenzonwering aan te raden.

Wil je trouwens meer te weten komen over hoe je warmte kunt buitenhouden dankzij goede ramen? Hier ontdek je 5 tips om je huis koel te houden!.

Zonwering binnen op maat

Zonwering kun je daarnaast elektrisch, manueel of automatisch laten bedienen. In dat laatste geval komen je ramen naar beneden op vaste tijdstippen door een programmatieklok. Bovendien kun je de zonwering aanpassen aan de weersomstandigheden. Wordt het te warm in je leefruimte? Dan gaat de zonwering vanzelf naar beneden.

Zonwering: iets voor jou?

Zonneschermen verstoren de doorkijk niet, zorgen voor een aangename temperatuur in je woning en bieden je extra beschutting. Maar het grootste voordeel van zonwering binnen? Je bespaart energie … en dat uit zich natuurlijk ook in je energiefactuur!

Wil je meer informatie ontvangen over zonwering binnen of buiten? Neem contact op met Platteau Ramen voor vrijblijvend advies.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.