Contacteer ons Contacteer ons
Zwarte ramen: ook voor jouw woning een geslaagde keuze?

Zwarte ramen: een nieuwe stijlvolle look voor jouw woning

Zwarte ramen zijn vandaag dé trend. Je woning krijgt er een moderne frisse look door en tegelijk ziet het er stoer en stijlvol uit.

Maar… Passen zwarte ramen wel bij jouw woning? Blijf je niet beter bij de vertrouwde kleur van je oude ramen? En waar moet je zoal op letten bij de keuze voor zwart? We gingen hiervoor te rade bij onze specialisten.

Zwart. Het nieuwe wit

Je ziet zwarte ramen het vaakst bij moderne of industriële stijlen maar ze passen wel degelijk ook bij landelijke of klassieke woningen. Zo geven ze je pastorijwoning een net iets andere touch en vormen ze bv. een waardig alternatief voor de vaak witte ramen van je klassieke woning.

Zwarte ramen ook voor jouw woningZwarte ramen laten zich niet alleen perfect combineren met hedendaagse moderne bakstenen, beton en witte crepi maar ze komen ook mooi tot hun recht bij de rode bakstenen gevels van klassieke woningen. Voor renovatieprojecten is zwart dus evengoed vaak een geslaagde keuze.

Zwart is een harde kleur. Het komt daardoor minder tot zijn recht in een natuurlijke omgeving. Zwarte ramen zijn ook meer prominent aanwezig in je interieur. Ze geven je interieur vaak net iets meer cachet maar passen bv. minder bij een kleurrijke inrichting.

Hout, PVC of Aluminium ramen? Voor welk materiaal kies je?

Zwarte ramen bestaan zowel in hout, pvc als aluminium. Bij Platteau Ramen werken we echter vooral met pvc en aluminium.

Beide zijn zeer sterke en duurzame materialen, onderhoudsvriendelijk en zeer kleurvast en ze scoren goed qua thermische isolatie en inbraakveiligheid. Of je kiest voor pvc of aluminium ramen en deuren, hangt dus vooral van je eigen smaak en stijl af.

  • Aluminium heeft een grote draagkracht wat toelaat om te werken met zeer slanke profielen. Ook de ultrafijne profielen van steellook ramen zijn uit dit materiaal. Je zwarte aluminium ramen krijgen zo de verfijnde look van stalen ramen die vandaag zo geliefd is en dat voor een veel lagere kostprijs. Als je dan weet dat aluminium ramen een betere isolatiewaarde hebben … Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren zwarttinten en dat zowel mat als glanzend. Als je kiest voor structuurlak, krijgen je ramen een meer korrelig uitzicht.
  • Kiezen voor zwarte pvc ramen is kiezen voor flexibiliteit. De gebruikte profielen zijn weliswaar zwaarder dan bij aluminium ramen maar daar staat een zeer uitgebreid gamma aan keuzemogelijkheden tegenover. Allereerst zijn Pvc ramen beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren en stijlen. Zelfs als je kiest voor zwart, kan je nog eindeloos variëren qua tint.  En je kan bij Pvc ramen ook de structuur kiezen. Een pvc raam met de uitstraling van een houten raam? Het kan. Zelfs metaallook is mogelijk. Je kan dus je ramen perfect laten aansluiten bij de stijl van je woning.

Platteau Ramen: Advies op maat bij de keuze van zwarte ramen

Bij Platteau Ramen houden we van ons vak. We zijn stuk voor stuk specialisten in wat we doen. We streven ernaar om je woning de uitstraling te geven die ze verdient, helemaal zoals jij dat voor ogen hebt.

Ook bij de keuze van zwarte ramen staan we je daarom met raad en daad bij. Wil jij ook graag persoonlijk advies op maat van jouw project? Kom gewoon langs in een van onze toonzalen in Dendermonde of Ternat of neem contact op met onze adviseurs.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.