Contacteer ons Contacteer ons
Zwarte ramen: ook voor jouw woning een geslaagde keuze?

Zwarte ramen zijn vandaag dé trend. Ze geven je woning een nieuwe moderne look en tegelijk ziet het er stoer en stijlvol uit.

Je overweegt om zwarte ramen te laten plaatsen, maar je vraagt je af of deze wel bij de uitstraling van jouw woning passen. Misschien denk je dat je beter bij de vertrouwde kleur van je oude ramen kunt blijven. Ook vraag je je af waar je op moet letten bij de keuze voor zwarte ramen. Om je hierbij te helpen hebben we advies ingewonnen bij onze specialisten.

Vandaag is zwart… de kleur van jouw ramen

Hoewel zwarte ramen vooral geassocieerd worden met moderne of industriële stijlen, kunnen ze ook goed passen bij landelijke of klassieke woningen. Zo kunnen zwarte ramen bijvoorbeeld een pastorijwoning een unieke uitstraling geven, en vormen ze een mooi alternatief voor de vaak witte ramen van klassieke huizen.

Zwarte ramen ook voor jouw woning

Zwarte ramen zijn een populaire keuze bij het renoveren of bouwen van huizen. Hieronder vind je enkele zaken om rekening mee te houden bij de keuze voor zwarte ramen:

  • Zwarte ramen passen perfect bij moderne bakstenen, beton en witte crepi, maar ook bij de rode bakstenen gevels van klassieke woningen.
  • Zwarte ramen zijn meer prominent aanwezig in het interieur en geven vaak net iets meer cachet.
  • Kortom, zwart is een veelzijdige kleur die bij veel woningstijlen past, maar het is belangrijk om te overwegen of het past bij de omgeving en het interieur van je woning.

Hout, PVC of Aluminium ramen? Voor welk materiaal kies je?

Bij Platteau Ramen bieden we zwarte ramen aan in verschillende materialen, namelijk hout, pvc en aluminium. Voor elk materiaal gelden verschillende eigenschappen en voordelen, waardoor de keuze vooral afhangt van je persoonlijke smaak en stijl.

Zowel pvc als aluminium zijn sterke en duurzame materialen met goede thermische isolatie- en inbraakveiligheidseigenschappen. Bovendien zijn beide materialen onderhoudsvriendelijk en kleurvast. Bij Platteau Ramen werken we voornamelijk met deze materialen.

Ramen in het zwartAls je kiest voor aluminium ramen, dan kies je voor slanke profielen met een grote draagkracht. Zo kunnen we bijvoorbeeld ultrafijne profielen van steellook ramen uit dit materiaal maken. Dit geeft je zwarte aluminium ramen een verfijnde look van stalen ramen tegen een lagere kostprijs. Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren zwarttinten, zowel mat als glanzend, en kunnen voorzien worden van een structuurlak voor een korrelige look.

Kies je liever voor zwarte pvc ramen , dan heb je de keuze uit een uitgebreid gamma aan profielen in verschillende kleuren en stijlen. Zelfs als je voor zwart kiest, zijn er tal van tinten beschikbaar en kun je de structuur kiezen die het beste bij de stijl van je woning past. Zo kun je zelfs een pvc raam met de uitstraling van een houten of metalen raam kiezen. Hoewel pvc-profielen zwaarder zijn dan aluminium profielen, bieden ze nog steeds voldoende flexibiliteit voor het creëren van verschillende raamontwerpen.

Advies op maat bij de keuze van jouw zwarte ramen

Bij Platteau Ramen houden we van ons vak. We zijn stuk voor stuk specialisten in wat we doen. We streven ernaar om je woning de uitstraling te geven die ze verdient, helemaal zoals jij dat voor ogen hebt.

Ook bij de keuze van zwarte ramen staan we je daarom met raad en daad bij. Wil jij ook graag persoonlijk advies op maat van jouw project? Kom gewoon langs in een van onze toonzalen in Dendermonde of Ternat of neem contact op met onze adviseurs.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.