Contacteer ons Contacteer ons
Pvc ramen en deuren: wat zijn de voordelen?

Ben je van plan te renoveren of te bouwen en overweeg je voor je nieuwe/vernieuwde woning pvc ramen en deuren? Je ziet ze vaker en vaker in woningen, en om goede redenen. In dit artikel sommen we de belangrijkste voordelen van ramen en deuren in pvc op.

1. Pvc ramen en deuren zijn goedkoper

Hoeveel wil en kun je uitgeven aan je nieuwe ramen en deuren? Dat is om evidente redenen een belangrijke vraag die je je moet stellen bij je raamkeuze. Zet je dan de verschillende mogelijke materialen op een rijtje, zul je het snel merken: pvc is altijd de goedkoopste optie.

2. Pvc is robuust en inbraakveilig

Pvc is een uiterst sterk en duurzaam materiaal. Barsten, roesten, kromtrekken, rotten, scheuren … het zijn problemen die zelden of gewoon niet voorkomen. Die eigenschap zorgt er ook voor dat je met pvc voor een inbraakwerend materiaal kiest. Onze pvc ramen en deuren zijn bovendien standaard voorzien van verborgen scharnieren en anti-inbraakbeslag. Andere extra’s zijn optioneel en presenteren we graag tijdens een vrijblijvend gesprek.

ramen deuren pvc

3. Pvc is onderhoudsvriendelijk

Herschilderen? Reinigen met speciale middelen? Of net extra voorzichtig afwassen? Nee, allemaal overbodig als je kiest voor pvc deuren en ramen. Dankzij hun vuil- en stofafstotende eigenschappen is pvc schrijnwerk absoluut niet veeleisend. Was je ramen en deuren af en toe af met een zachte doek en een sopje van een standaard huishoudelijk afwasmiddel en ze kunnen er terug even tegen.

Toch nog aan het twijfelen tussen aluminium en pvc? We helpen je graag nieuwe ramen kiezen in 3 stappen.

4. Pvc ramen en deuren kunnen goed isoleren

En dan hebben we het over zowel akoestische als thermische isolatie. Door toepassing van vernieuwende technologieën in modern pvc schrijnwerk is de isolatiewaarde ervan de laatste decennia enorm verbeterd. De Uf-waarde (de u-waarde van het profiel) van de Gealan S 9000 pvc ramen die we bij Platteau Ramen aanbieden bedraagt 0,92 W/m²K. Ze zijn bovendien geschikt voor drievoudige functionele beglazing tot 52 mm.

5. Pvc is flexibel qua look

Of je nu houdt van een klassiekere woningstijl, je het graag wat moderner hebt of een andere stijl verkiest: met pvc kun je verschillende richtingen uit. Met een ruime keuze aan kleuren en hun afgeronde vormen maken ze de look van bijna elk type woning compleet. Ook een pluspunt: je kunt kiezen voor een andere kleur aan de binnenkant dan aan de buitenkant, zonder grote meerkost.

Ben je geïnteresseerd in pvc ramen en deuren? Kom eens langs in een van onze toonzalen voor een offerte op maat van jouw project.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.