Contacteer ons Contacteer ons
Een nieuwe voordeur kopen: waarop moet je letten? Onze tips

De voordeur is het visitekaartje van je woning. Ze bepaalt mee de look, stijl en karakter van je woning. Dus vervult ze esthetisch een belangrijke rol. Bovendien zorgt een voordeur ook voor veiligheid en privacy.

Een voordeur is dus niet zómaar een voordeur. Ze is veelzijdiger dan we denken. Daarom kan een nieuwe voordeur kopen ingewikkeld uitvallen. Wij geven je enkele tips!

Denk na over het materiaal

De materiaalkeuze hangt natuurlijk af van de persoonlijke smaak van de eigenaar(s). Een voordeur kun je verkrijgen in verschillende materialen. Erg populair zijn pvc en aluminium.

Een aluminium voordeur is vaak deel van een strakke, moderne look. Bij Platteau Ramen werken we met Aluminium RT 72 HI+, een hoogdwaardig systeem met uitstekende isolatiewaarde, verborgen scharnieren en ruime mogelijkheid tot (bicolor) kleuren.

Pvc is tot nog toe de populairste en vaak meest budgetvriendelijke keuze – en is perfect geschikt voor elke bouwstijl. Het grote voordeel is de ongeëvenaarde akoestische en thermische isolatie en de onderhoudsvriendelijkheid. Bij Platteau Ramen werken we met GEALAN S 9000 als standaard.

Welke voordeur kiezen? Pvc of aluminium?

Verschillende soorten en stijlen

Naast materiaalkeuze, heb je ook verschillende stijlen en soorten. Denk aan:

  • Glas of geen glas: een deur met vol of halfglas biedt extra lichtinval en kan de stijl van je huis naar een hoger niveau tillen. Een volle deur zonder glas biedt daarentegen net iets meer veiligheid en privacy.
  • Kleur: een voordeur hoeft niet wit of zwart te zijn – een bepaalde unieke kleurschakering maakt het verschil! Bij Platteau kun je kiezen uit het volledige gamma aan RAL-kleuren.
  • Design en afwerking: de kleine en grote details als de klink, het sleutelgat, maar ook een specifieke structuur (vierkante panelen zijn bijvoorbeeld een mooie afwerking in landelijke woningen).

Maak je voordeur eigen

Ga jij binnenkort een nieuwe voordeur kopen? Bij Platteau Ramen vind je elk type voordeur die past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. Neem nu contact op met Platteau Ramen voor een offerte op maat.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.