Contacteer ons Contacteer ons
Renovatiepremies voor ramen (update 2022): dit moet je weten

Neem je binnenkort je woning onder handen, op zoek naar een betere isolatiewaarde? Mogelijk heb je dan recht op een renovatiepremie voor ramen. Waaraan moet je zoal voldoen? En hoe kun je een premie krijgen? In dit artikel lijsten we de belangrijkste feiten voor je op.

Renovatiepremies voor ramen

Premies voor HR-glas en drievoudige beglazing

In principe krijgt iedereen die zijn dubbele beglazing verbetert een premie. Voor glas met een U-waarde tot 1,0 W/m²K krijg je 16 euro per vierkante meter terug. Daaronder vallen onder meer gewoon HR-glas en drievoudig glas (ook gekend als HR+++). Ben je een klant met uitsluitend nachttarief? Dan heb je recht op een premie van 24 euro per vierkante meter.

Wat is hoogrendementsglas?
Hoogrendementsglas (ook gekend als HR-glas) heeft een dun metaallaagje aan de binnenkant van een van de glasplaten. In sommige gevallen is ook de spouw gevuld met een isolerend gas. Dit type beglazing isoleert tot 3 keer beter dan doorsnee dubbele beglazing – de HR+++-versie, met drievoudige beglazing, isoleert zelfs tot 6 keer beter!

Voorwaarden voor om een renovatiepremie te krijgen

Om een renovatiepremie voor ramen te krijgen, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet de beglazing een maximale U-waarde van 1,0 W/m²K hebben – zoals de pvc-ramen die we aanbieden. Deze premie is enkel geldig voor woningen in het Vlaamse gewest die vóór 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Ook moet je de werken laten uitvoeren door een aannemer. Vooraleer je aan de werken begint, informeer je best even bij je netbeheerder voor de specifieke voorwaarden in jouw situatie.

Hoe een renovatiepremie aanvragen?

Je kunt je aanvraag indienen zodra je je eindfactuur hebt ontvangen (tot maximaal 24 maanden erna). Dit kan zowel online als op papier. Om zo snel mogelijk geholpen te zijn, dien je je aanvraag best in via je netbeheerder. Voeg zeker een kopie van alle facturen toe als bewijs!

Op zoek naar een betrouwbare installateur voor je ramen? Stuur ons een berichtje of bel ons even op: we geven met veel plezier antwoord op al je vragen!

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.