Contacteer ons
Ramen poetsen zonder strepen: 3 tips

Ramen poetsen zonder strepen. Het lijkt voor velen nog steeds een grote uitdaging. Nochtans hoeft ramen poetsen geen hele opdracht te zijn. Dankzij onze simpele tricks ga je van een uitdaging naar voldoening. Propere ramen gegarandeerd! En helemaal streeploos, uiteraard.

Was je ramen op een bewolkte dag

Was je ramen best niet op een zonnige dag of wanneer het vriest buiten. Als je jouw ramen poetst in de volle zon, droogt het water veel te snel op en jawel … krijg je strepen! Wanneer je jouw ramen poetst in de vrieskou, kunnen barsten en scheuren ontstaan door het temperatuurverschil tussen water, raam en de buitenlucht. Een bewolkte lentedag – zonder extreme temperaturen, dus – is ideaal om je ramen brandschoon en streeploos te krijgen.

ramen wassen met vaatwasmiddel

Gebruik regenwater

Jawel, je leest het goed. In tegenstelling tot kraantjeswater is regenwater relatief zacht en bevat het weinig of geen kalk en andere mineralen. Zulke “extra’s” in je water kunnen bij het opdrogen leiden tot strepen. Bovendien bespaar je met regenwater nog eens flink wat stads- of drinkwater. Zonde om dat kostbare water te verspillen, vinden we!

Andere wondermiddeltjes

Het is geen fabeltje. Azijn en vaatwasmiddel zijn echte wondermiddeltjes bij het ramen poetsen! Vul je emmer eerst met lauw water en schoonmaakproduct. Nadien voeg je een scheutje azijn of vaatwasmiddel toe. Heb je aluminium ramen? Gebruik dan bij voorkeur vaatwasmiddel – de zure werking van azijn kan immers je aluminium schrijnwerk beschadigen bij herhaald gebruik.

Ramen poetsen zonder strepen? Pas vanaf nu alle bovenstaande tips toe en strepen zijn verleden tijd! Ramen gepoetst? Dan is het nu tijd voor de rolluiken! Heb je hulp nodig bij het reinigen van je rolluiken? Lees dan onze blogpost over rolluiken reinigen en onderhouden.

Nieuwe ramen nodig maar twijfel je nog over je raamkeuze? Neem gerust contact op met Platteau Ramen voor vrijblijvend advies op maat.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.