Contacteer ons Contacteer ons
Ramen poetsen zonder strepen met onze tips

Voorkom strepen tijdens het ramen poetsen

Je ramen moeten veel doorstaan, zowel binnen als buiten. Daarom is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Veel mensen ervaren ramen poetsen nog steeds als een hele klus. Dat hoeft niet meer dankzij de 5 tips van Platteau Ramen rond ramen wassen als een pro!

ramen wassen met vaatwasmiddel

5 tips die je ramen doen blinken

Was je ramen op een bewolkte dag

Als je je ramen op een zonnige dag poetst, droogt het water heel snel op en creëer je strepen. Maar als je je ramen op een heel koude dag poetst, kunnen er barsten en scheuren ontstaan door het temperatuurverschil. Een bewolkte lentedag is dus het ideale moment om je ramen brandschoon en streeploos te maken.

Verwijder het ergste vuil van je kozijn

Veel vuil kan zich verstoppen in de raamsporen en het kozijn. Als het vuil met ruitenreiniger wordt gemengd, kan er modder ontstaan dat tijdens het schoonmaken het glas terug vuilmaakt. Gebruik een tandenborstel en zuiveringszout met azijn om het vuil te verwijderen en veeg vervolgens alle resten weg met een natte doek.

Gebruik regenwater

Regenwater is relatief zacht ten opzichte van kraantjeswater. Dat betekent dus dat er minder kalk en andere mineralen aanwezig zijn. Als je kraantjeswater gebruikt, zorgen die kalk en andere mineralen bij het opdrogen voor strepen op je ramen. Bovendien bespaar je op die manier geld.

Let op details

Je poetsmateriaal is natuurlijk ook heel belangrijk. Zelfs een klein scheurtje in het rubber van je raamwisser kan voor strepen zorgen. Let ook op als je een microvezeldoek gebruikt dat je deze niet met wasverzachter gaat wassen.

Andere wondermiddeltjes om je ramen te poetsen

Azijn en vaatwasmiddel helpen effectief bij het poetsen van de ramen! Hoe moet je die producten dan gebruiken? Je vult een emmer met lauw water en het schoonmaakmiddel dat je altijd gebruikt. Daarna voeg je een scheutje azijn of vaatwasmiddel toe. Maar let op! Als je aluminiumramen hebt, is het aangeraden om eerder vaatwasmiddel te gebruiken in plaats van azijn. Zo voorkom je dat je je aluminium schrijnwerk beschadigt door de zure werking van azijn.

Wat hebben we geleerd?

Ramen poetsen met strepen als gevolg is voorbij! Volg de tips hierboven en laat je ramen opnieuw stralen. Klaar voor de volgende stap? Denk maar aan je rolluiken. Ook zij maken deel uit van het karakter van je huis. Ontdek onze blogpost over rolluiken reinigen en onderhouden voor meer tips.

Merk je dat het eens tijd wordt voor nieuwe ramen, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Geen zorgen, bij Platteau Ramen helpen we je graag bij je keuze. Kom eens langs in één van onze toonzalen of neem contact op via onze website voor vrijblijvend advies op maat.

Privacy Preferences
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.